HTML

Utálatos Lény napi kalandjai a Bolondok Bolygóján

Taplókról, taplóknak egy tapló tollából

Friss topikok

Linkblog

A Sportbunkók rejtélyes világa

2007.05.06. 23:57 Az Utálatos Lény

 A sporttelep -ahová rendszeresen járkálok futkosni, hogy csini kis zsírredőimtől megszabaduljak- igen érdekes mikrokozmoszt tárt fel figyelő szemeim előtt: a trendi Sportbunkók sajátos és önmagába fordult világát.

 A Sportbunkó a Városi Bunkó egy alfaja, ami máris seregnyi jelenséget megmagyaráz velük kapcsolatban, azaz egyértelművé válik, hogy mitől is olyan egocentrikus és undorító ezen teremtmények hozzáállása a többi élőlényhez Isten szép kék ege alatt. A Biciklis Bunkókhoz (akikről máskor fogok értekezni) hasonlóan többnek érzik magukat az átlag halandóknál az általuk "életformaként" űzött sporttevékenység jóvoltából, amely önkép kialakulásában természetesen maradéktalanul kimutatható a különféle trendmagazinok hatása. Úgy érzik, hogy ők, mint "sportemberek" máris a halandó Lét kereteit feszegetik, így pl. azon szokásuk, hogy a futópályán állandóan a többséggel szembe futnak, máris igazolást nyer.

 További bosszantó élmény velük kapcsolatban az IKEA-mentalitás (mindenkit pórias módon letegeznek, aki az útjukba kerül, sokszor még a megalázó "spori" megszólítást is bevetik, hogy érzékeltessék a beszélgetőpartnerrel, mennyire alantas lények is ők), ami alapvetően abból a szocreál hagyományból táplálkozik, mely szerint "a sportpályán mindenki egyenlő". Ez azért is dühítő, mert a modorből érezhető, hogy ők nem érzik magukat senkivel sem egyenlőnek.

 Remek "móka" azon elfoglaltságuk is, mely során figyelemfelketően demonstrálják kívülállóságukat (vagy egyediségüket, ahogy tetszik). Ennek során általában olyan "sporttevékenységet" végeznek, ami másokat is akadályoz a közelségükben, pl. telerakják a gátfutás akadályaival az emberektől hemzsegő futópályát, hogy másnak is kerülgetnie kelljen a sok vackot, esetleg keresztbe kezdenek futkározni a pályán "bemelegítés" címszó alatt, stb..

 Valószínűleg a párzási rítusuk része, hogy jól látható részeken mindenféle látványos nyújtó vagy lazító gyakorlatot mutatnak be, közben pedig méregetik az ellenkező nemű (rosszabb esetben ugyanolyan nemű) sporttársaikat.

 Még jó, hogy mindez ingyen van...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antisocialclub.blog.hu/api/trackback/id/tr3871893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KPeti 2007.05.07. 00:37:21

Vissza szoktad ezeket olvasni?
Azért kérdezem, mert kifejezetten ellenszenves. Olyan az egész mint a Puzsérék a Demokrácia Rt-ben.

és még te dumálsz nekem savanyákról meg életunt mérnökökről

Csiga 2007.05.07. 21:20:00

Na ezt megnézném :-) a nagy gondolatok futás közben jönnek

lajoska 2007.07.05. 15:59:59

na ez volt a földkerekség legrövidebb blogolása

lehetne még véleményeket írni, tele a város érdekesebbnél érdekesebb témákkal:
tömegközlekedési bunkók
autós bunkók
biciklis bunkók
büdös bácsik és nénik
meg valami érdekeset várok már

Efrajim Canuck 2021.08.25. 03:30:08

A sport sajnos gyerekkortól kezdve vonzza a bunkókat. Meg merem kockáztatni, hogy több fiatal életet tesz tönkre, mint a mozgás hiánya. Miért? Roppant egyszerű: Lacikát már négy-ötévesen elviszik birkózni, atletizálni, focizni, stb. Lacika megszereti a sportot, rákattan, mert történetesen olyan biokémiával született, és elkezdi kigyúrni magát. Az iskolában aztán ő lesz az osztályban a legerősebb, a legjobb sportoló. Szüleitől, tanáraitól, edzőitől folyton azt a visszajelzést kapja, hogy ő bizony különleges, igazi sikerember, ő az osztály példaképe. Pár év múlva már tele van az iskolai vitrin a fényképével, az érmeivel, serlegeivel, megnyeri a kerületi, a megyei, az országos bajnokságot.

Mindez szép és jó, csak mivel Lacikát lényegében úgy nevelik fel, mint valamiféle nagy dolgokra hivatott istenséget, és egész életében hozzá hasonlítgatják kevésbé atletikus társait, továbbá maga is tapasztalja, hogy fizikailag sokkal erősebb, mint azok, elkezd egyre nagyobb lenni az arca. Szerénységet ugyanis egy sportpályán sem tanítanak. 12-13 évesen már helyre kis nárcisztikus szarházi lesz, alfahím falkavezérként maga köré gyűjti a iskola hasonlóan nárcisztikus kölykeit. Ekkor még rátesz az egészre egy lapáttal a pubertás, mert persze az összes lány a tökéletesen kidolgozott testű atlétára pályázik, és pár éven belül több pinát lát, mint egy nyilvános vécé.

Aztán tizenévesen elkezdődik a morális lecsúszás, amikor már a menőség további fokozásához kevesek az érmek, serlegek, oklevelek, meg a hírnév a suliban. Az immár felserdült sportbunkó olyan társaságot keres, ahol egyetlen értékét, testi erejét rajongva tisztelik, és ahol olyan menőségekhez férhet hozzá, ami a lenézett átlagembereknek nem járnak, és persze továbbra is mindent megkaphat, amit csak akar, mert ő a bajnok. Na és itt kezdődik a fuksz meg a BMW, a kábítószer és a többi. Bajnokunk harmincéves korára egy herointól, kristálytól leépült roncs lesz, teste már rég nem erős és szép, és mivel máshoz nem ért, mint a pályán való futkosáshoz, különösebb jövője sincs.

Sportiskolába jártam, ott rengeteg ilyen iskolatársam volt. Volt, amelyik már első osztályban két fejjel magasodott fölénk. Tolták őket előre, minden tárgyból átengedték őket, mert ők a Sportolók! Sokuk nem érte meg a harmincadik évét. Többen közülük börtönbe kerültek. Egy sem tudott normális életet, családot létrehozni. Amelyik még él, petyhüdt izmait masszírozva álmodozik a tévé előtt egykori nagyságáról.
süti beállítások módosítása